Azijska tržišta: Solidan rast indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2015, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Solidan rast indeksa

TOKIO - Azijski su indeksi porasli, a poticaj je stigao od smanjenja kamata u Južnoj Koreji i Novom Zelandu.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 1,5 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Singapuru, Hong Kongu i Australiji porasle između 0,1 i 1,3 posto.

U Šangaju su blago pale, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, u 7,30 sati bio u plusu 0,6 posto, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dodatno se odmaknuvši od najnižih razina u tri mjeseca, na koje je pao u utorak.

Azijske ulagače ohrabrio je jučerašnji snažan rast cijena dionica na Wall Streetu, nakon višednevnog pada, zbog ponovno probuđenog optimizma u vezi Grčke.

Rast su potaknule izjave dužnosnika eurozone da je dogovor s Grčkom moguć do 18. lipnja, sjednice ministara financija tog bloka. Premda je ocijenjeno da novi grčki prijedlog reformi nije sasvim zadovoljio, poručeno je da je ostalo za riješiti samo još nekoliko pitanja.

Ako se postigne dogovor o reformama, Atena će dobiti daljnju financijsku pomoć kreditora, čime bi izbjegla bankrot i izlazak iz eurozone.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.