Azijska tržišta: Rast sirovina podigao indekse

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Dec.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast sirovina podigao indekse

TOKIO -  Na azijskim tržištima su indeksi blago porasli, što se zahvaljuje rastu cijena sirovina jer se ulagači nadaju jačanju potražnje iz Kine, dok je tečaj dolara blago oslabio.

MSCI Asia Pacific Inhdex porastao je 0,3 posto, a u odnosu na početak godine u plusu je velikih 32 posto. To se može zahvaliti dobrim korporativnim rezultatima i jačanju globalne ekonomije.

Cijene bakra i nafte uzletjele su na nove najviše razine u posljednjih nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << što je znak da bi mogla rasti inflacija. To bi bio pozitivan znak za jači rast globalne ekonomije.

Bakar je tako porastao deveti uzastopni dan na najvišu razinu u tri i pol godine što signalizira jaču potražnju iz Kine. Nafta je skočila na najvš7u razinu od sredine 2015.

Kineski uvoz rafiniranog bakra porastao je u studenome čak 19 posto.

Rast cijene sirovina najjače je podigao dionice na australskom tržištu. BHP Billiton, Woodside Petroleum i Newcrest bili su među dobitnicima dana.

U plusu su bili i azijski dobavljači iPhonea nakon što im je sam početak tjedna donio korekciju zbog naznaka slabije potražnje za iPhoneima. Pegatron Corp i Hon Hai podignuti su više od 1 posto dok je Appleov glavni rival Samsung skočio preko 2 posto.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijske berze: Rast sirovina podigao indekse

Izvor: Capital.ba, 27.Dec.2017

TOKIO, Na azijskim berzama su indeksi blago porasli, što se zahvaljuje rastu cijena sirovina jer se ulagači nadaju jačanju potražnje iz Kine, dok je kurs dolara blago oslabio. MSCI Asia Pacific Inhdex porastao je 0,3 posto, a u odnosu na početak godine u plusu je velikih 32 posto. To se može zahvaliti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.