Azijska tržišta: Rast indeksa, obveznice u fokusu

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Mar.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast indeksa, obveznice u fokusu

TOKIO - Azijski su indeksi pozitivno započeli tjedan, a prisutna je povećana potražnja za obveznicama.

Posljedica je to rastućih očekivanja kako će američki Fed na ovotjednoj sjednici biti nešto odlučniji u pogledu svojih budućih poteza.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,6 posto. Nikkei 225 podignut je 0,6 posto dok je indeks kineskih bluechipova CSI300 skočio 1,6 posto. očekuje se da će i europska tržišta otvoriti u plusu na krilima sinoćnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << potvrde o početku razgovora Deutsche Banka i Commerzbanka o potencijalnom spajanju.

U utorak je na rasporedu početak dvodnevne sjednice Feda. spekulira se kako će biti zaustavljeno smanjenjivanje Fedova programa kupovine obveznica, dosad vrijednos gotovo 3,8 trilijuna dolara. Kao rezultat toga, petogoodišnje američke obveznice su u skladu s efektivnom kamatnom stopom Feda, dok futuresi sugeriraju dobru šansu za smanjenjem kamatnih stopa do kraja godine. Dugogodišnji prinosi ostaju primjetno niski u čitavom nizu država.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.