Azijska tržišta: Rast indeksa, nada u pozitivan rasplet Brexita

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast indeksa, nada u pozitivan rasplet Brexita

TOKIO - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer se ulagači nadaju dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija i pozitivnom ishodu Brexita.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,6 posto.

U fokusu ulagača je i Brexit, s obzirom da se u četvrtak i petak održava ključni sastanak između Britanije i Europske unije, a nakon komentara glavnog pregovarača EU-a Michela Barniera, ulagači se nadaju da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ipak mogao postići dogovor o sporazumnom raskidu braka.

Velika Britanija i EU su, kako se čini, blizu usuglašavanja detaljnog nacrta sporazuma o brexitu, iako dužnosnici nisu uvjereni da će biti spreman na vrijeme za ključni europski sastanak na vrhu ovaj tjedan.

„Ako se riješi trgovinski spor između SAD-a i Kine i ako će biti postignut razumski dobar dogovor o brexitu, to bi unijelo optimizam na tržišta. Zajedno s dobrim poslovnim rezultatima kompanija, uslijedili bi dobri dani”, kaže Rick Meckler, partner u tvrtki Cherry Lane Investments.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Wall Street blago pao zbog slabije potrošnje u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Okt.2019, 07:25

NEW YORK - Na Wall Streetu su danas cijene dionica blago pale jer su ulagači zabrinuti zbog slabih podataka iz američkog gospodarstva i geopolitičkih tenzija, no podršku tržištu pružili su solidni poslovni rezultati kompanija i banaka...Dow Jones oslabio je 22 boda ili 0,08 posto, na 27.001 bod,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.