Azijska tržišta: Rast indeksa, nada u fiskalne poticaje

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Sep.2019, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast indeksa, nada u fiskalne poticaje

TOKIO - Azijski su indeksi dobitnički ušli u novi tjedan jer se investitori nadaju stimulativnim poticajima u najvećim svjetskim ekonomijama. 

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,1 posto. Shanghai Composite Index podignut je 0,4 posto. Najveći regionalni dobitnik bio je korejski kospi koji je podignut 0,7 posto.

Podaci objavljeni u nedjelju pokazali su neočekivani pad kineskog izvoza u kolovozu. To je potaknulo nade investitora kako će vlasti uskoro posegnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za novim poticajnim mjerama.

Ostaje nejasno ima li razloga za još jedno smanjenje ključnih kamatnih stopa američke središnje banke nakon što su ljetos srezane za 0,25 postotnih bodova. Predsjednik Feda Jerome Powell kazao je da je tržište rada snažno i da će središnja banka i dalje djelovati prikladno kako bi održala rast gospodarstva.

Kazao je također da ni američko, ni svjetsko gospodarstvo vjerojatno neće uroniti u recesiju. Zbog toga su analitičari podijeljeni u mišljenju ima li razloga za daljnje smanjenje kamata Feda.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.