Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2019, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna

TOKIO - Azijski su indeksi u novi tjedan ušli rastom jer su kineska tržišta uspjela anulirati početne minuse. 

Okidač za preokret bile su nade u napredak američko-kineskih trgovinskih pregovora te očekivanja većih stranih investicija u Hong Kongu.

MSCI Asia Pacific Index podignut je 0,2 posto. Kineski CSI300 ojačao je 0,1 posto dok je japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Nikkei 225 porastao 0,3 posto.

Na valutnim tržištima funta se spustila s najviših razina u pet mjeseci u odnosu na dolar i euro nakon što je britanski parlament prislio premijera Johnsona da zatraži produženje roka za izlazak iz Europske unije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

RAST AZIJSKIH INDEKSA Investitori veruju u napredak američko-kineskih pregovora

Izvor: Blic, 21.Okt.2019

Azijski indeksi su u novu nedelju ušli sa rastom, jer su kineska tržišta uspela da anuliraju početne minuse. Okidač za preokret bile su nade u napredak američko-kineskih trgovinskih pregovora, te očekivanja većih stranih investicija u Hong Kongu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.