Azijska tržišta: Rast indeksa na krilima optimizma oko trgovinskih pregovora

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rast indeksa na krilima optimizma oko trgovinskih pregovora

TOKIO - Azijska tržišta optimistično su ušla u novi tjedan što se zahvaljuje vijestima da bi Washington i Peking uskoro mogli postići trgovinski dogovor i okončati carinski rat.

MSCI Asia Pacific Index na početku je tjedna porastao 0,3 posto. Od početka godine u plusu je gotovo 10 posto.

Najveći današnji dobitnici bili su kineski >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << blue-chipovi koji bilježe skok od tri posto. Australsko tržište poraslo je 0,4 posto dok je Hang Seng Index podignut 0,7 posto.

Nikkei 225 ojačao je viš od 1 posto.

U subotu je objavljeno kako će se američki predsjednik Donald Trump vjerojatno sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom na Floridi krajem mjeseca kako bi usuglasili ključne dijelove trgovinskog sporazuma, rekao je savjetnik Bijele Kuće za ekonomska pitanja Larry Kudlow u petak. U intervjuu za Fox Business, Kudlow je rekao kako bi dvojica vođa mogli potpisati sporazum dviju najvećih ekonomija svijeta kada se sastanu u Mar-a-Lagu, Trumpovu resortu na Floridi.

"Nije još gotovo... ali mislim da to možete očekivati", rekao je Kudlow.

Kudlow je ranije izjavio kako je Kina pristala smanjiti pomoć države privatnim kompanijama.

"Moram reći da je napredak bio odličan. Moramo čuti i kinesku stranu i Xi Jinpinga i njegov politbiro naravno. No mislim da idemo u smjeru izvanrednog povijesnog sporazuma", rekao je Kudlow za CNBC u četvrtak.

U par tvitova kasno u subotu, Trump je rekao kako se pregovori "lijepo kreću u dobrom smjeru".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.