Azijska tržišta: Rasprodaja u tehnološkom sektoru

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Rasprodaja u tehnološkom sektoru

TOKIO - Azijski indeksi oštro su pali jer su ulagače uznemirili jučerašnji gubici na Wall Streetu i nastavak klizanja cijena nafte, dok je dolar prema košarici valuta dosegnuo novu najvišu razinu u 16 mjeseci.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,5 posto, a u jednom je trenutku bio u minusu od oštrih 1,7 posto. Za kakav-takav oporavak zaslužno je kinesko tržište koje se smirilo nakon najava koje sugeriraju popuštanje u američko-kineskim trgovinskim sukobima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Nikkei 225 potonuo je preko 2 posto. Pad su predvodili dobavljači za dijelove iPhonea nakon što su tri proizvođača upozorila kako će im rezultati biti slabiji od očekivanog. To je izazvalo pravu rasprodaju u tehnološkom sektoru, a najveći je gubitnik bio Japan Display koji je potonuo čak 11 posto. Murata Manufacturing srušenj e 8,9 posto, a TDK Corp 8,4 posto.

I tajvanski su dobavljači iPhonea bili u oštrom padu, primjerice Genius, Pegatron i Hon Hai.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.