Azijska tržišta: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Okt.2017, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

TOKIO – Na azijskim se tržištima u četvrtak trguje oprezno, nakon tri dana rasta cijena dionica, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen, a tržišta u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji bila su zatvorena zbog nacionalnih praznika.

Nikkei 225 je stagnirao no analitičari su prilično optimistični oko perspektiva japanskog tržišta. Analitičari koje je anketirao Reuters očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da će Nikkei 225 uskoro dotaknuti najvišu razinu od 1996. godine (na 21.000 bodova).

Australsko tržište poraslo je 0,2 posto.

Nakon što su nedavni podaci ukazali na ubrzanje aktivnosti u proizvodnom sektoru, jučer objavljeno izvješće pokazao je da su u prošlom mjesecu aktivnosti u uslužnom sektoru porasle najviše u 12 godina.To pokazuje, kažu analitičari, da je gospodarstvo dovoljno snažno da izdrži novo povećanje kamatnih stopa, pa su splasnule zabinutosti oko toga da bi američka središnja banka u prosincu mogla povećati cijenu novca po treći put u ovoj godini.Uz to, pozitivno na tržište utječe nada ulagača u poreznu reformu, kojom bi se smanjio porezni teret većini Amerikanaca, što bi moglo ojačati potrošnju.

Uskoro počinje sezona objava poslovnih rezultata kompanija, a analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeks u proteklom kvartalu porasle za 5,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su u drugom tromjesečju zabilježile rast veći od 12 posto.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2017

TOKIO – Na azijskim se tržištima danas trguje oprezno, nakon tri dana rasta cijena akcija, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu. MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen, a tržišta u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji bila su zatvorena zbog nacionalnih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.