Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najslabiji u sedam tjedana

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Dec.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najslabiji u sedam tjedana

TOKIO - Azijska tržišta skraćeni su tjedan otvorila negativno zbog strahovanja oko političkih napetosti u SAD-u koje bi se mogle reflektirati na globalnu ekonomiju.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,5 posto, na najnižu razinu u sedam tjedana.

Kineski bluechip indeks CSI300 ipak je porastao blagih 0,2 posto.

Ravnatelj za proračun i predstojnik ureda američkog predsjednika Donalda Trumpa u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nedjelju je rekao da bi privremena blokada američke vlade mogla trajati do 3. siječnja, kada dolazi novi saziv Kongresa i demokrati preuzimaju Zastupnički dom.

"Veoma je moguće da će ova blokada trajati dulje od 28. prosinca i do novog Kongresa", kazao je Mick Mulvaney za Fox News Sunday.

"Sumnjam da će se stvari brzo kretati idućih nekoliko dana" zbog Božića, rekao je Mulvaney, ravnatelj ureda za upravljanje proračunom koji je prije 10 dana imenovan predstojnikom ureda Bijele kuće.

Američki Senat u subotu nije uspio riješiti spor oko Trumpovog zahtjeva za još sredstava za zid na granici s Meksikom, što demokrati ne žele prihvatiti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.