Azijska tržišta: Kineski podaci zaslužni za nastavak rasta indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Nov.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Kineski podaci zaslužni za nastavak rasta indeksa

TOKIO - Azijska su tržišta dosegnula nove najviše ratzine u deset godina nakon što su novi podaci pokazali nastavak stabilne kineske uvozne potražnje.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,2 posto, na najvišu razinu od studenoga 2007.

Kineski uvoz porastao je u listopadu 17,2 posto na godišnjoj razini, iznad prognoziranih 16 posto. No, izvoz je bio tek nešto niži od očekivanja, rastao je 6,9 posto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Kineski bluechip indeks CSI300 porastao je 0,6 poso, na najvišu razinu od sredine 2015. godine.

Honkoški Hang Seng uzletio je na najvišu razinu u deset godina, na krilima tehnološkog sektora. U tržišnom debiju dionice China Literature uzletjele su dvostruko.

Nikkei 225 oslabio je 0,2 posto, nakon što je jučer zaključio na njajvišoj razini od 1992. godine. Australski indeks dotaknuo je najvišu razinu od 2008. godine.

Ipak, oprez investitora izazivaju problemi oko američke porezne reforme. Prošloga su tjedna republikanski zastupnici u američkom Kongresu predstavili prijedlog reforme koji uključuje smanjenje porezne stope kompanijama s 35 na 20 posto i poreza građanima, ali i ukidanje pojedinih poreznih olakšica.A ukidanje olakšica izazvalo je protivljenje mnogih interesnih skupina. Uz to, veliko je pitanje kako spriječiti rast javnog duga za otprilike 1.500 milijardi dolara u idućih deset godina.Analitičari kažu da predstoje teški pregovori oko porezne reforme, pa je pitanje kako će zakon na kraju izgledati.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.