Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi stagnirali

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jan.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi stagnirali

TOKIO - Na azijskim burzama u utorak se trguje oprezno zbog pada cijena dionica na Wall Streetu i nestabilnosti cijena nafte, dok je dolar oslabio.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio gotovo nepromijenjen u odnosu na prethodni trgovinski dan, dok su cijene dionica u Šangaju, Južnoj Koreji i Australiji skliznule između 0,1 i 0,7 posto.

U Singapuru i Hong Kongu indeksi su porasli između 0,3 i 0,6 posto, dok je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bez japanskih, u 7,30 sati bio na dobitku 0,3 posto.

Na azijskim se burzama trguje oprezno jer su jučer na Wall Streetu S&P 500 i Dow Jones indeks pali.

Bila je to, među ostalim, posljedica pada cijena nafte za gotovo 4 posto jer ulagače zabrinjava rast proizvodnje ′crnog zlata′ u Iraku i SAD-u. To bi, smatraju analitičari, moglo umanjiti utjecaj nedavnog dogovora o smanjenju proizvodnje članica OPEC-a.

Nakon što je jučer potonula 3,8 posto, jutros je cijena barela na američkom tržištu porasla za 0,1 posto, na 52,05 dolara, dok je na londonskom tržištu barel poskupio 0,15 posto, na 55,05 dolara.

A na valutnim je tržištima dolar oslabio drugi dan zaredom, pa je njegov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest ostalih najvažnijih svjetskih valuta, jutros skliznuo daljnjih 0,3 posto, na 101,64 boda, odmaknuvši se od najviše razine u 14 godina.

Pritom je tečaj dolara prema japanskoj valuti pao 0,4 posto, na 115,60 jena.

Dolar je oslabio i u odnosu na europsku valutu, pa je cijena eura porasla 0,3 posto, na 1,0610 dolara.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.