Azijska tržišta: Indeksi u plusu, Saudijska Arabija ograničava dobitke

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2018, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, Saudijska Arabija ograničava dobitke

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi su lagano porasli, nakon tjedan dana velikih gubitaka, no trguje se oprezno, na što ukazuje i jačanje valuta koje se smatraju sigurnijim utočištem za kapital u nesigurna vremena.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto podigaši se s najniže razine u 19 mjeseci na koju je spušten jučer.

Nikkei 225 podignut je 0,8 posto nakon što je jučer potonuo gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dva posto.

Kriza oko Saudijske Arabije i nestalog novinara ograničila je dobitke. Investitori strahuju od dalnjih geopolitičkih napetosti i posebno od skoka cijena nafte čime prijete saudijski dužnosnici. Saudijska Arabija priprema izvješće u kojem će priznati da je saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen tijekom ispitivanja koje je pošlo po zlu, izvijestio je CNN u ponedjeljak navodeći dva neimenovana izvora.

Jedan je izvor upozorio da se izvješće još priprema te da bi moglo biti promijenjeno, rekao je CNN. Drugi izvor je rekao kako će izvješće vjerojatno zaključiti da je operacija izvedena bez odobrenja te da će umiješani biti pozvani na odgovornost, navela je kablovska informativna televizija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.