Azijska tržišta: Indeksi potonuli najniže u tri tjedna

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi potonuli najniže u tri tjedna

TOKIO - Azijski su indeksi na kraju tjedna pali na najnižu razinu u tri tjedna. 

Investitore brine niz optužbi protiv američkog predsjednika Trumpa, a to su samo nove glavobolje u atmosferi napetosti zbog trgovinskog rata.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,4 posto, pa njegov minus na tjednoj razini iznosi 1,7 posto.

Bijela kuća pokušala je sakriti transkript razgovora Donalda Trumpa i ukrajinskog predsjednika koji je ključan za opoziv Trumpa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << javlja BBC. Proizlazi to iz izvješća zviždača koje je upravo objavljeno.

Prema najnovijem izvještaju, transkript je bio spremljen u poseban sustav u kojem se nalaze "povjerljivi dokumenti posebno osjetljive prirode", a ne u sustav u koji se inače pohranjuju dokumenti poput ovakvog transkripta. U svom izvještaju zviždač navodi kako je doznao i da ovo nije prvi put da administracija Donalda Trumpa skriva transkripte njegovih razgovora u taj sustav, s ciljem "zaštite politički osjetljivih informacija".

Izvješće ukazuje i na to da je Trump koristio svoj položaj da bi upleo Ukrajinu u predsjedničke izbore 2020., ugrožavajući nacionalnu sigurnost SAD-a, prenosi Reuters.

Izvješće je objavljeno neposredno prije početka saslušanja direktora Nacionalne obavještajne službe Josepha Maguirea pred kongresnim odborom za obavještajne poslove. Maguire je tjednima odbijao izvješće poslati Kongresu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.