Azijska tržišta: Indeksi porasli, očekuje se rast američkih kamatnih stopa

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Nov.2017, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi porasli, očekuje se rast američkih kamatnih stopa

TOKIO - Azijski su indeksi porasli unatoč padu na Wall Streetu dok je dolar povećao vrijednost.

Investitori se klade na skoro povećanje američkih kamatnih stopa nakon objava ohrabrujućih makroekonomskih podataka.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 posto.

Australsko je tržište poraslo 0,3 posto nakon objave podatka o padu nezaposlenosti u listopadu na 5,4 posto. Najniža je to stopa nezaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Australiji od početka 2013. godine.

Nikkei 225 nadoknadio je gubitke s početka trgovine i porastao 1,5 posto čime je prekinuo šestodnevnu negativnu seriju.

Investitori su oprezni zbog neizvjesnosti u vezi porezne reforme u SAD-u, s obzirom da je jučer nekoliko senatora iz redova republikanaca poručilo da se ne slaže s prijedlogom kolega iz Senata.A prijedlog republikanaca iz Senata razlikuje se u nekoliko ključnih točaka od prijedloga stranačkih kolega iz Zastupničkog kongresa, pa je sudbina porezne reforme vrlo neizvjesna.Tržište kapitala snažno je raslo od pobjede Donalda Trumpa na lanjskim predsjedničkim izborima, među ostalim, i zbog njegovog obećanja da će drastično smanjiti poreze. Stoga se ulagači sada plaše korekcije cijena dionica ako ta reforma podbaci u odnosu na očekivanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.