Azijska tržišta: Indeksi nastavili pozitivan niz

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Okt.2017, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi nastavili pozitivan niz

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi porasli jer su ulagači optimistični zbog rekorda na Wall Streetu četvrti dan zaredom i stabilnog rasta gospodarstava u regiji.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto, a na tjednoj razini bilježi skok od 1,6 posto.

Nikkei 225 podignut je 0,3 posto nakon što je dosegnuo najvišu razinmu u dvije i pol godine. Australsko tržište poraslo je 0,9 posto baš >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kao i južnokorejski kospi.

Na valutnim tržištima dolarov je indeks porastao 0,1 posto, na 94,057. Euro je nastavio gubiti vrijednost i pao je na najnižu razinu u dva mjeseca - 1,1686 eura.

Dobro raspoloženje na tržištu zahvaljuje se nizu podataka posljednjih dana koji ukazuju na stabilan rast američkog gospodarstva, što pokazuje, kažu analitičari, da je ono dovoljno snažno da izdrži novo povećanje kamatnih stopa.

Stoga su splasnule zabrinutosti da bi moguće povećanje kamatnih stopa američke središnje banke u prosincu naštetilo gospodarstvu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.