Avioni menjaju putanju zbog vulkana

Izvor: B92, 29.Avg.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni menjaju putanju zbog vulkana

Erupcija vulkana u Papui Novoj Gvineji izbacila je danas dim i pepeo nad tom južnopacifičkom ostrvskom nacijom, dovodeći do izmene režima u aviosaobraćaju.

Erupcija vulkana Maunt Tavurvur na najvećem ostrvu Nova Britanija dogodila se malo pre zore, a izveštaja o povredjenima nema, prenela je agencija Rojters.

Australijska avio kompanija "Kvantas" saopštila je da je bila primorana da promeni putanje leta nekoliko medjunarodnih letova u tom području.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Zbog vulkanskog pepela na istoku Papue Nove Gvineje izmenjene su putanje leta izmedju Sidneja i Tokija i Sidneja i Šangaja", saopštila je portparolka "Kvantasa" Sara Elgar.

Avioni na tim linijama leteće preko centralne Papue Nove Gvineje, dodala je ona.

Vulkan Maunt Tavurvur uništio je grad Rabaul kada je došlo do istovremene erupcije i u obližnjem vulkanu Maunt Vulkan 1994. godine

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erupcija vulkana na Papua Novoj Gvineji menja režim aviosaobraćaja

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014

Erupcija vulkana u Papui Novoj Gvineji izbacila je danas dim i pepeo nad tom južnopacifičkom ostrvskom zemljom, što je dovelo do izmene režima u aviosaobraćaju...Erupcija vulkana Maunt Tavurvur na najvećem ostrvu Nova Britanija dogodila se malo pre zore, a izveštaja o povređenima nema, prenela...

Nastavak na 24sata...

Erupcija vulkana na Papui Novoj Gvineji dovela do izmene avio saobraćaja

Izvor: Blic, 29.Avg.2014

Erupcija vulkana u Papui Novoj Gvineji izbacila je danas dim i pepeo nad tom južnopacifičkom ostrvskom nacijom, dovodeći do izmene režima u aviosaobraćaju...Erupcija vulkana Maunt Tavurvur na najvećem ostrvu Nova Britanija dogodila se malo pre zore, a izveštaja o povređenima nema, prenela je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.