Automobilski gigant gradi novu fabriku?

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 10:03

Automobilski gigant gradi novu fabriku?

Japanska kompanija Honda razmatra da uloži 18,4 milijardi kanadskih dolara u izgradnju fabrike za električna vozila u Kanadi, preneo je Nikei Asia.

Japanski list je objavio da Honda razmatra izgradnju fabrika vozila i baterija, u sklopu napora da ostane u vrhu kada je reč o tržištu električnih vozila (EV).

Dodaje se da Honda razmatra nekoliko lokacija, među kojima su postojeća fabrika u Alistonu, u pokrajini Ontario, a potencijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicija bi mogla da bude ostvarena do kraja godine, preneo je kanadski javni servis CTV.

Portparol ministra industrije Kanade Fransoa-Filip Šampanj nije potvrdio da li postoje razgovori između kanadske vlade i japanske kompanije.

Ministar je u saošptenju naveo da je objava o potencijalnom ulaganju Honde "znak sve bolje reputacije Kanade u očuvanju životne sredine, kao i da je među globalnim liderima kada je reč o EV".

Nikei navodi da je izobilje izvora obnovljive energije u Kanadi jedan od razloga zašto Honda razmatra baš ovu severnoameričku državu, kao i da je u decembru savezna vlada naložila da sva putnička vozila za prodaju budu električna do 2035. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Honda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Honda razmatra izgradnju fabrike za proizvodnju električnih vozila u Kanadi

Izvor: AutoBlog, 08.Jan.2024

Honda razmatra izgradnju fabrike električnih vozila u Kanadi u okviru projekta vrednog 13,83 milijardi dolara, a koji bi mogao da uključi i proizvodnju baterija, navode japanski mediji. Projekat bi mogao da bude jedna od najvećih Hondinih investicija, navodi se u izveštaju. Japanski proizvođač...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.