Aplikacija koja broji kalorije

Izvor: B92, 15.Nov.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija koja broji kalorije

Japanska kompanija NTT Communications razvila je aplikaciju za mobitlne telefone koja broji kalorije s fotografije hrane koja vam je upravo na tanjiru.

Izvor: T-Portal




Iako smo već vijeli mnoštvo sličnih aplikacija, ova se razlikuje po tome što sama može izračunati koliko je neki obrok kaloričan na temelju fotografije. Ostale aplikacije te vrste zahtevaju od korisnika da sami unesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrstu hrane i podatak o kalorijama.

Podaci o oko 100.000 različitih namirnica čuvaju se na serveru ove firme, a pristup serveru moguć je preko pametnih mobitela. Aplikacija čak beleži i veličinu porcije i uzima je u obzir prilikom brojanja kalorija.

Aplikacija se za sada testira u uskim krugovima, ja javna besplatna beta verzija trebalo bi da bude dostupna od januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.