Amerikanci se svete za smrt američkog studenta: SAD poslale SUPERSONIČNE BOMBARDERE na Korejsko poluostrvo

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci se svete za smrt američkog studenta: SAD poslale SUPERSONIČNE BOMBARDERE na Korejsko poluostrvo

SAD su poslale dva supersonična bombardera B1B ka Korejskom poluostrvu, saopštili su danas južnokorejski zvaničnici.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane navelo je da će bombarderi izvesti rutinsku vežbu sa južnokorejskim borbenim avionima, navodi AP.

Američka vojska saopštava da će bombarderi izvesti dve odvojene vežbe sa japanskim i južnokorejskim vazdušnim snagama, sa ciljem da se demonstrira solidarnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << te tri zemlje i "odbrana protiv provokativnih i destabilizujućih akcija na Pacifiku".

SAD u Južnoj Koreji i Japanu ima stacionirano desetine hiljada vojnika.

Ovaj današnji potez SAD usledio je nedugo nakon smrti američkog studenta koji je pre nekoliko dana, a nakon 17 meseci, oslobođen iz severnokorejskog zatvora, a koji je potom preminuo u toku jučerašnjeg dana, prenosi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SAD uputile supersonične bombardere na Korejsko poluostrvo

Izvor: OkRadio.rs, 20.Jun.2017

Seul -- SAD su poslale dva supersonična bombardera B1B ka Korejskom poluostrvu, saopštili su južnokorejski zvaničnici. Južnokorejsko Ministarstvo odbrane navelo je da će bombarderi izvesti rutinsku vežbu sa južnokorejskim borbenim avionima, navodi AP. Američka vojska saopštava da će bombarderi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.