Američki zvaničnik: Severna Koreja neuspešno lansirala balističku raketu

Izvor: BKTV News, 05.Apr.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki zvaničnik: Severna Koreja neuspešno lansirala balističku raketu

"SCUD ER dugog dometa letela je oko 60 kilometara pre nego što se srušila u Japansko more", izjavio je neimenovani američki zvaničnik nakon što je Severna Koreja objavila da je lansirala balističku raketu "u vode kod svoje istočne obale".

Američki i južnokorejski zvaničnici prethodno sa saopštili da je reč o raketi srednjeg dometa.

Lansiranje rakete je ranije potvrdila i američka Pacifička komanda navodeći da je Severna Koreja ispalila balističku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << raketu srednjeg dometa sa svoje istočne obale, u blizini grada Sinpo.

 Govoreći o prvobitnim procenama južnokorejske vojske o lansiranju rakete, zvaničnik Seula, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je moguće da je lansiranje izvršeno zbog održavanja američko-kineskog samita, ali i kako bi se proverile raketne sposobnosti Pjongjanga.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SAD: Severna Koreja ispalila raketu dugog dometa

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017, 08:39

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je u četvrtak da je proba rakete dugog dometa Severne Koreje bila neuspešna...- SCUD ER dugog dometa letela je oko 60 kilometara pre nego što se srušila u Japansko more - izjavio je za AFP američki zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan...Američki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.