Američki helikopter srušio se na Okinavi

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki helikopter srušio se na Okinavi

Transportni američki helikopter pao u bazi na Okinavi. Za sada nema podataka o žrtvama. Lokalno stanovništvo nezadovoljno zbog velike koncentracije američkih baza.

Američki vojni helikopter srušio se na japanskom ostrvu Okinavi. Incident se dogodio na terenu za vežbanje unutar baze marinaca, Kamp Hansen, u centralnoj Okinavi.

Nije bilo žrtava među lokalnim stanovništvom, ali informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o sudbini posade helikoptera nema.

Incident bi mogao da poveća nezadovoljstvo stanovnika zbog velike koncentracije američkih vojnih baza na ostrvu.

Na video snimku vidi se dim koji se uzdiže iz udaljenog planinskog kraja, a lokalni zvaničnici kažu da su vatrogasci upućeni na mesto pada.

Privatni emiter NTV objavio je da se radi o transportnom helikopteru "CH-46 morski vitez", sa dva rotora. Američki vojni predstavnik nije bio dostupan za komentar.

Stanovnici Okinave, gde je smeštena većina američkih vojnih baza u Japanu, već duže vreme protestuju zbog masovnog američkog prisustva na ostrvu, smatrajući da nije pravedno da oni snose najveću cenu američko-japanskog vojnog saveza.

Mnogi američke vojnike na ostrvu dovode u vezu sa povećanjem kriminala, narkomanije, silovanjima i zagađenjem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.