Ameri bili na kolenima, a onda je Durent pokazao ko je gazda u Tokiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 08:26

Ameri bili na kolenima, a onda je Durent pokazao ko je gazda u Tokiju

Trijumf SAD posle preokreta.

Košarkaši SAD su prvi finalisti Olimpijskih igara u Tokiju.

Izabranici Grega Popovića su savladali Australiju rezultatom 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23) i u meču za titulu boriće se sa pobednikom duela Francuska – Slovenija koji je na programu u 13 sati.

Činilo se da Australija grabi ka iznenađenju, imali su “kenguri” i 13 poena prednosti sredinom druge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deonice (44:31).

Međutim, Amerikanci su stegli kaiš u odbrani, dok je u trećoj četvrtini Kevin Durent vezao 10 poena i NBA asovi su se za tren oka odlepili.

Australija je postigla samo 10, a primila 32 poena po povratku u trećem kvartalu i nije joj bilo spasa.

🇺🇸EEUU accede a la final de #Tokyo2020 tras derrotar a Australia por 97 - 78. Los australianos llegaron a ir 14 arriba (26 - 40). Kevin Durant encabezó la reacción con 23 puntos y 9 rebotes. Como dice @PitiHurtado se olvidaron de hacerle el test de 'alienigenos' antes del choque pic.twitter.com/fxlU7MGu3q

— El Partido de la Una (@PartidodelaUna) August 5, 2021

Durent je meč završio sa 23 poena i devet skokova, Devin Buker je ubacio 20, a po 11 su postigli Kris Midlton i Džru Holidej.

Najbolji u Australiji su bili Pet Mils sa 15 poena i osam asistencija i Dante Eksum sa 14 poena. Bivši centar Partizana Džok Lendejl je zabeležio 11 poena i šest skokova, a doskorašnji igrač Crvene zvezde Duop Rit je ubacio tri poena.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda ruska fudbalerka Ksenija Kovalenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.