Abe otišao u bolnicu

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 07:18

Abe otišao u bolnicu

Tokio -- Japanski premijer Šinzo Abe (65) došao je danas u Univeritetsku Keijo bolnicu u Tokiju radi jednodnevnih pregleda, izjavio je njegov savetnik.

On je to uradio nakon što je ministar ekonomije Akira Amari rekao da je Abeu potreban odmor, prenosi agencija Kjodo.

Abe na svakih šest meseci ide na lekarske kontrole, njegova poslednja kontrola bila je 13. juna, a izvor iz bolnice je saopštio da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog dodatnih kontrola.

Zabrinutost zbog Abeovog zdravlja porasla je početkom meseca nakon što se u novinama pojavila vest da je povraćao krv u kancelariji u julu, iako je iz njegovog kabineta demantovano da je u lošem zdravstvenom stanju.

Amari je u nedelju, gostujući na televiziji, rekao da se Abe oseća krivim zbog ideje da uzme odmor i rekao da on mora da se odmori makar nekoliko dana.

Abe ove godine nije išao na uobičajeni odmor zbog situacije sa korona virusom.

Abe je tokom svog prvog mandata 2007. godine podneo ostavku zbog crevne bolesti, a na vlast se vratio 2012. godine kada je i objavio da je pobedio bolest, a nakon prošlogodišnjih izbora postao je japanski premijer sa najdužim terminom na vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.