Smenjen šef stranke zbog poraza

Izvor: B92, 25.Dec.2012, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen šef stranke zbog poraza

Tokio -- Demokratska stranka Japana (DSJ) stranka koja je izgubila vlast, izabrala je novog predsednika umesto odlazećeg premijera Jošihika Nodu.

Smena na stranačkom vrhu je obavljena uoči glasanja u Parlamentu o novoj vladi konzervativaca.

Novi šef DSJ je Banri Kaieda, bivši ministar trgovine. On je obećao da će sprečiti raspad stranke posle teškog izbornog poraza 16. decembra kada je pobedila konzervativna Liberalno-demokratska partija (LDP), na čelu sa Šinzom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Abeom.

Abe koji je predvodio Japan 2006-2007, ponovo je prošle srede postavljen za premijera.

LDP je Japanom vladala decenijama od kada je osnovana 1955, a od pobede DSJ na izborima 2009. do sada je bila vodeća opoziciona stranka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan:Smjene zbog izbornog poraza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Dec.2012

Demokratska stranka Japana, stranka koja je izgubila vlast, izabrala je novog predsjednika umjesto odlazećeg premijera Jossihika Nodu. Smjena na stranačkom vrhu je obavljena uoči glasanja u Parlamentu o novoj vladi konzervativaca. Novi šef DSJ je Banri Kaieda, bivši ministar trgovine. On je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šef japanske Demokratske stranke smenjen zbog poraza od LDP

Izvor: Blic, 25.Dec.2012

Demokratska stranka Japana (DSJ), stranka koja je izgubila vlast u toj zemlji, izabrala je novog predsednika umesto odlazećeg premijera Jošihika Nodu...Smena na stranačkom vrhu je obavljena uoči glasanja u Parlamentu o..novoj vladi konzervativaca...Novi šef DSJ je Banri Kaieda, bivši ministar trgovine....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.