Abe: Severna Koreja treba da odustane od nuklearnog programa

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abe: Severna Koreja treba da odustane od nuklearnog programa

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da Severna Koreja treba da preusmeri kurs i odustane od svog nuklearnog programa i testiranja raketa kako bi postala bogatija država.

Abe je rekao novinarima da posmatra efekte sankcija Pjongjangu, naročito u zimskom periodu. Na udaru novih sankcija je uvoz uglja i nafte, što je dovelo do oskudnih zaliha za grejanje u toj zemlji.

"Severna Koreja ima marljive ljude i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bogate resurse. Oni bi mogli da učine svoju zemlju bogatijom samo ako usvoje pravu politiku", kazao je japanski premijer.

On, međutim, nije direktno pominjao nedavnu promenu politike severnokorejskog lidera Kim Džon Una prema Južnoj Koreji i ponovnog uspostavljanja kanala komunikacije među tim rivalskim zemljama.

Abe je ponovio da su nuklearni program i rakete Severne Koreje najveća pretnja za nacionalnu bezbednost Japana od Drugog svetskog rata.

On je obećao da će nastaviti da jača japansku vojsku kako bi se ta država zaštitila od pretnji.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.