AKO PLANIRATE STUDIJE U INOSTRANSTVU: Ovo su 10 najboljih univerzitetskih gradova na svetu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKO PLANIRATE STUDIJE U INOSTRANSTVU: Ovo su 10 najboljih univerzitetskih gradova na svetu! (FOTO)

Britanski Gardijan je objavio spisak najboljih mesta na svetu za studiranje. Na njemu su dva kanadska, dva australijska, po jedan južnokorejski, japanski, kineski, engleski, američki i francuski grad. Šta mislite, koji je broj jedan u svetu?

10. Seul, Južna Koreja. Prestonica donjeg dela spornog azijskog poluostrva nije poznata samo po distriktu Gangnam, popularizovanom u prvoj pesmi koja je na Jutjubu preslušana više od milijardu puta. Poznata je i po brojnim jakim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << univerzitetima i visokom procentu zapošljavanja posle studija, ali i po tome što Mekdonalds kod njih ima dostavu 24 časa dnevno.

9. Toronto, Kanada. Kanađani imaju više diploma nego bilo ko na svetu, a Toronto je grad u koji odlaze po njih. Univerzitet u Torontu, Univerzitet Jork i Univerzitet Rajerson su posebna mesta na koja treba obratiti pažnju, jer postaju sve atraktivnije i poželjnije lokacije za studije za mlade širom sveta.

Yonge Street, Toronto, najduža ulica na svetu. Foto: Wikipedia/PFHLai

8. Montreal, Kanada. Još jedan grad sa severa Severne Amerike, Montreal se ponekad tretira kao dva grada u jednom, zbog 30 kilometara dugih tunela koji se nalaze ispod njega, u kojima studenti organizuju razne svetkovine, sajmove, bioskopske projekcije, imaju barove i šoping molove.

7. Tokio, Japan. Ovo je najnaseljenija oblast na svetu, sa užim centrom koji ima preko 13 miliona žitelja. Premda nema bog zna kakve uspehe na polju mešanja studenata iz raznih zemalja, vrlo je poželjan a poslodavci su veoma aktivni u traženju talenata u redovima onih koji na njegovim univerzitetima studiraju.

Okrug Šibuja, Tokio, Japan. Foto: flickr/Martin Lopatka

6. Boston, Sjedinjene Države. “Vratio sam se u Boston. To je jedina razumna stvar koju možeš da uradiš ako se tamo nađeš”, napisao je američki komičar Fred Alen u pismu Gruču Marksu. Boston je na ovoj listi uspeo da skupi maksimalnih 100 poena što se tiče aktivnosti poslodavaca, a koristi se blizinom vrhunskih univerziteta kao što su Harvard i MIT.

5. Hong Kong, Kina. Ovaj grad ima više nebodera nego bilo koji drugi na planeti, poseduje 24 velika parka, a ima čak i svoj sopstveni Diznilend. Zbog svega toga ne čudi što je popularna studentska destinacija. Takođe je grad koji je skupio najviše bodova u pogledu finansijske pristupačnosti među ostalima sa ove liste, dok se Univerzitet u Hong Kongu ubraja u top tri obrazovne institucije u Aziji.

Foto: Tanjug/AP

4. Sidnej, Australija. “Ako je Pariz grad svetlosti, onda je Sidnej grad vatrometa”, napisao je Baz Lurman, australijski filmski reditelj i scenarista. Naravno, ovo je samo delimično istina, pošto ne možete da kupite vatromet bez dozvole a i tada košta papreno. Baš kao i studije u ovom gradu. Ali, ako vam novac nije problem, imajte u vidu lepotu ovog grada, plaže, leto, blage zime, poželjnost među studentima i visoku aktivnost poslodavaca koji će vas loviti sa ponudama za posao.

3. London, Engleska. “Ako je čovek umoran od Londona, umoran je od života”, napisao je Semjuel Džonson još u 18. veku. Ako je student umoran od Londona, onda verovatno sprema disertaciju. Sijaset vrhunskih jakih obrazovnih institucija postoji u prestonom gradu Ujedinjenog Kraljevstva, postoji i visoka aktivnost među poslodavcima, a pad sa drugog na treće mesto se objašnjava porastom troškova života.

Foto: wikimedia/Benh

2. Melburn, Australija. Skok sa petog na iznenađujuće drugo mesto se objašnjava najboljim ocenama u pogledu mešanja studenata, vrhunskim rezultatima koje postižu na testovima i sjajnim uspesima koje posle studija ostvaruju. Međutim, da biste uspeli da se upišete u neku obrazovnu ustanovu u ovom gradu, moraćete da se potrudite. I da skupite pare.

1. Pariz, Francuska. Broj jedan. Najbolji grad za studente na svetu. Grad svetlosti koji osvetljuje umove. OK, prestajemo. “Studirati u Parizu znači roditi se u Parizu”, napisao je Viktor Igo. Najširi dijapazon univerzitetske ponude, vrhunski skorovi na testovima, mnogo mogućnosti za potonje zaposlenje, i najoptimalniji mogući odnos svega toga sa cenama. Pariz je u svemu najbolji.

(J. G. / Izvor: The Guardian)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.