AK - Uzbekistan bukirao mesto u osmini finala

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2019, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AK - Uzbekistan bukirao mesto u osmini finala

Četvrtoplasirani sa Azijskog kupa u Kataru plasirali su se peti put za redom u eliminacionu fazu kontinentalnog takmičenja.

Reprezentacija Uzbekistana nastavila je tradiciju započetu 2004. godine na Azijskom kupu u Kini. Uzbekistan je peti put za redom uspeo da izađe iz grupe, a ovoga puta je to učinio zahvaljujući dvema pobedama na startu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nakon startnog trijumfa nad Omanom selekcija Uzbekistana savladala je Turkmenistan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa ubedljivih 4:0 (4:0) i tako zakazala veliki derbi sa Japanom koji će odlučivati o tome ko će sa prvog mesta iz Grupe F u dalji tok takmičenja.

Uzbekistan je do druge pobede na Azijskom kupu stigao zahvaljujući golovima koji su postignuti u periodu od 17. do 42. minuta. Javohir Sidikov je "otključao bravu", a zatim su pogađali Eldor Šomurodov (dva puta) i Jaloldin Mašaripov.

Duelom Turkmenistana i Uzbekistana spuštena je zavesa na drugo kolo takmičenja po grupama. U ponedeljak i utorak igraju se utakmice trećeg kola u grupama A i B, a u sredu i četvrtak gledaćemo po četiri utakmice dnevno.

Treće kolo otvoriće dueli Ujedinjeni Arapski Emirati - Tajland i Indija - Bahrein.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.