360.000 dobilo je naredbu: Evakuišite se

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 08:14

360.000 dobilo je naredbu: Evakuišite se

Jaka kiša pogodila region Kjušu na jugozapadu Japana i izazvala urušavanje mosta. Vlasti izdale naredbu za evakuaciju oko 360.000 stanovnika grada Kumamoto.

Japanska meteorološka agencija upozorila je na nepogodu sa jakom kišom i grmljavinom koja će trajati do utorka u podne i pozvala stanovnike da budu na oprezu zbog mogućih klizišta i poplava, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija Kjodo.

Prefektura Kumamoto je na udaru linearne kišne nepogode koja često izazove bujične poplave, a gradovi Jamato i Mašiki registrovali su danas rekordne padavine za jul.

Obilna kiša dovela je do urušavanja betonskog mosta od 37 metara iznad male reke koja prolazi kroz Jamato, ali za sada nema potvrdjenih žrtava, navodi se u izveštaju lokalnih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.