Makedonija: Glasanje završeno, izlaznost veća nego na parlamentarnim izborima

Izvor: Blic, 24.Mar.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Glasanje završeno, izlaznost veća nego na parlamentarnim izborima

Birališta u Makedoniji zatvorena su i glasanje na kome su građani birali gradonačelnike i predsednike opština u oko 80 mesta su završeni.

Izborni dan je protekao mirno, bez incidenata, a zabeležane su samo manje neregularnosti, poput nepravilnosti u biračkih spiskovima. Mediji su preneli da lider opozicione Demokratske partije Albanaca Menduh Tači, tako, nije mogao da glasa pošto ga nije bilo na biračkom spisku, iako nije promenio adresu i imao je ispravne dokumente. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Državna izborna Komisija je objavila da je do 17 sati izlaznost građana bila 57,57 odsto, što je 5,3 odsto veća izlaznost u poređenju sa podacima sa parlamentarnim izborima 2011. godine.

Izbore je pratilo 8.379 domaćih i 410 stranih posmatrača.

Državna izborna komisija saopštila je da će rezultate objavljivati sukcesivno i da će ih objavljivati na svom veb sajtu, a izborni rezultati očekuju se i iz političkih partija kao i iz nevladine organizacije MOST.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.