CeSid: Najniža izlaznost u poslednjih 6 godina

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jun.2020, 18:22

CeSid: Najniža izlaznost u poslednjih 6 godina

Prema podacima posmatračke misije CRTA, do 17 časova izlaznost birača na parlamentarnim izborima bila je 38,2 odsto. CeSid je saopštio da je do 14 sati izašlo 26,5 odsto građana. Programski direktor CeSida Ivo Čolović rekao je na konferenciji za novinare da je to najniža izlaznost birača u poslednjih šest godina. Crta je prethodno saopštila da je do16h izašlo 34,6 odsto birača i da je to u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine za pet procentnih poena manje, navodi ta organizacija. Do 15h, navela je Crta, izašlo je 30,8 odsto.   Saradnica CeSID-a Emilija Orestijević je kazala da je od 12 do 14 sati...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CeSID: U odnosu na 2017. godinu izlaznost manja za 3,5 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2020

Izvršna direktora Centra za slobodne izbore i demokratiju Emilija Orestivojević kazala je da je da nadašnjim izborima u Srbiji do 17 sati na birališta izašlo 37,2 odsto upisanih birača...Prema njenim rečima odziv glasača je u odnosu na poslednje izbore, 2017. godine, manji za 3,5 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.