BiH: Glasalo 53 odsto birača, prvi rezultati u ponoć

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Glasalo 53 odsto birača, prvi rezultati u ponoć

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić izjavio je večeras da je na izborima u BiH glasalo 53,26 odsto od ukupnog broja birača.

On je naveo i da nedostaju podaci sa još nekih biračkih mesta pa se očekuje da će izlaznost biti za oko dva procenta veća.

Prve rezultate izbora Centralna izborna komisija BiH objaviće u ponoć.

Izlaznost iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proseka zabeležena je u Banjaluci gde je glasalo više od 60 odsto građana, u Banovićima i Han Pijesku 70 odsto, u Zvorniku 60 odsto i u Gornjem Vakufu 62 odsto.

Petrić je rekao i da je na desetak biračkih mesta bilo remećenja javnog reda i mira i ocenio da su izbori bili "izuzetno fer i korektni, nasuprot nekih katastrofičnih najava".

"Na nekoliko mesta, četiri ili pet je zabeleženo produženje vremena za glasanje i to oko sat vremena i to je razlog što podatke ove izlaznosti nemamo kompletne. Radi se o Bijeljini, koja je oko 20.30 časova zatvorila poslednje mesto, tako da nam nedostaju podaci za Bijeljinu i Banoviće", kazao je Petrić na konferenciji za novinare.

Na opštim izborima gradjani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građanin o umrloj majci na biračkom spisku, izbačen iz Parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2018

Građanin BiH Fadil Ćerimagić izbačen je u nedjelju uveče iz zgrade Parlamenta BiH nakon što je na konferenciji za novinare Centralne izborne komisije BiH (CIK) javno pitao kada će umrle osobe ukloniti iz biračkih spiskova. On je rekao da je na biračkom spisku i na ovim izborima pronašao ime...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.