Ðurić: Ako bude neregularnosti, Srpska lista na njih neće pristati

Izvor: BKTV News, 21.Maj.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Ako bude neregularnosti, Srpska lista na njih neće pristati

Srbi na Kosovu i Metohiji na izbore 11. juna ne izlaze u šest, već u jednoj koloni, koja se zove Srpska lista, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

On je poručio da će Srpska lista, ukoliko bude neregularnosti na izborima, upotrebiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi sprečili pokušaj zloupotrebe.

"Ako bude bilo kakvih neregularnosti i pokušaja da se izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pretvore u cirkus i farsu, svi predstavnici koji su došli danas na sastanak, a koji govore glasom svih deset opština sa srpskom većinom, obavestili su vladu i premijera da na tako nešto neće pristati i da će upotrebiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju da sprece krađu, zloupotrebe i pokušaj mahinacija", rekao je Ðurić.

Ðurić je, upitan da li je očekivao da će i pored poziva iz Beograda na jedinstvo Srbi na izbore izaći u šest kolona, rekao da Srbi ne izlaze na te izbore u šest kolona, već u jednoj koloni, koja se zove Srpska lista.

"Ovi izbori nisu stranačko ni političko pitanje, ovde su predstavnici SNS, PS, SPS i drugih stranaka, sa KiM i iz drugih delova Srbije", rekao je Ðurić.

On je podvukao da se Srbija okuplja i ujedinjuje oko predstavnika sa KiM koji su spremni da predstavjaju srpske interese u pokrajini, a ne interese Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija ili Bedžeta Pacolija.

"Jer ti u durgim kolonama, njihov interes je da se predstave po imenu i prezimenu kao Srbi, kao što su Albanci ubacili slične kandidatate kao lažne predstavnike Aškalija, Goranaca i svih drugih zajednica koje nisu albanske", rekao je Ðurić.

Cilj Albanaca je, kaže, da ostvare potpunu kontrolu političkog sistema.

"Mi se tome oštro suprotstavljamo, kroz jedinstvo, zajedničko delovanje, jer želimo predstavnike koji rade u srpskom interesu", podvukao je Ðurić.

Ministar Aleksandar Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, rekao je da svaki član te stranke odlično zna da PS ne podržava bilo koju drugu političku organizaciju osim Srpske liste.

"Pokret socijalista i ja lično ćemo učestvovati u kampanji da objasnimo našem narodu šta je sve potrebno uraditi da bismo sačuvali naš način života na KiM i prisustvo Srbije u punom kapacitetu", rekao je Vulin, odgovarajući na pitanja novinara.

On je svim članovima i simpatizerima stranke, ali i svima kojima je stalo do Srba na KiM poručio da podršku ima samo Srpska lista.

"Ni Aleksndar Jablanović ni bilo ko drugi van Pokreta socijalista nema našu podršku, jedina koja je ima je Srpska lista", zaključio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.