Zvezdin ultimatum Karadžiću: Ostavka i raspisivanje izbora u roku od 30 dana (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin ultimatum Karadžiću: Ostavka i raspisivanje izbora u roku od 30 dana (VIDEO)

Upravni odbor Crvene zvezde održao je sednicu na kojoj je najvažnija tema bilo suđenje tokom utakmice u Kruševcu. Podsetimo, nakon meča sa Napretkom, ispred kluba iz Ljutice Bogdana oglasio se član UO Zoran Bašanović i ozbiljno optužio predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Na sednicu Upravnog odbora prvi je došao v.d. generalnog sekretara Zvezdan Terzić koji je, prema navodima delegata, nakon subotnjeg meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << verbalno napao sudije. Obraćanje novinarima bilo je planirano u 17 časova, ali je kasnilo oko jednog sata.

O čemu se razgovaralo tokom sednice prvi je otkrio predsednik Skupštine Svetozar Mijailović.

- Doneli smo odluku da zatražimo ostavku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, kao i raspisivanje izbora na svim nivoima - rekao je Mijailović, da bi vidno raspoložen Terzić novinare za dodatna objašnjenja uputio na drugog člana UO, Slobodana Babića, rečima "da bi to prepustio jednom od profesora".

- Kruševac jeste povod za ovakvu odluku. I da nije bilo Kruševca, verujem da bismo postavili pitanje stanja u srpskom fudbalu. Videli ste kakva je bila atmosfera protiv Francuske. Ljudi su došli da uživaju u igri. Da li je toga bilo na stadionu. Koji su razlozi? Da pokušamo zajedno da damo odgovor. Šta se to dešava u našem fudbalu? Da li su uslovi regularni? Biće onih koji će reći da jesu i onih koji će reći da nisu. Da pokušamo zajedno da potražimo razloge. Ima i drugih stvari. Govorili smo da li je moguće u neregularnim uslovima podmlađivati tim i napredovati. Može se postaviti niz drugih pitanja. Stanje u fudbalu zahteva ozbiljne promene na način na koji je UO doneo, da predsednik podnese ostavku i raspiše izbore. Da li je stanje u kome je Zvezda samo rezultat lošeg rada uprava, ili i indirektnih uticaja FSS i pojedinih članova? - pita Babić.

Predsednik Sportskog društva Petar Škundrić istakao je zašto navijači Zvezde ne idu na utakmice reprezentacije Srbije.

- Fudbal u Srbiji u posledenje vreme nema mesto i ulogu koju bi trebalo da ima. Polazim od rezultata naše reprezentacije, pa zaključno sa rezultatima ostalih klubova i Zvezde. Možemo da postignemo rezultate u skladu sa našim mogućnostima, koji su daleko iznad rezultata. U Kruševcu ni Ronaldo ne bi mogao da pokaže šta zna, a zamislite mladog igrača. Videli smo šta znači dobar rezultat u košarci. Srbija voli fudbal i naša je želja da najvredniji srpski brend dostigne nivo od pre 20 godina. Želimo da navijači Zvezde masovno dolaze na utakmice reprezentacije. Ali to će biti moguće ako stvorimo regularne uslove, ulove fer-pleja.

(Foto: Sportal.rs)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.