Žreb za predsedničke izbore u petak

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za predsedničke izbore u petak

Redosled kandidata na glasačkim listićima na izborima za predsednika Srbije ne zavisi od redosleda predaje potpisa za kandidaturu, nego će biti određen žrebom.

Pravilo s parlamentarnih izbora da redosled lista zavisi od redosleda kojim su se stranke prijavile RIK-u, na predsedničkim izborima ne važi. Žreb koji će odrediti redosled kandidata na glasačkom listiću biće održan u petak, 17. marta, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Obavlja se tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što se iz jednog providnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja izvlači se list na kojem je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi. Kugle, koje će biti neprovidne, moraju imati iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike i biće ih dva puta više od broja kandidata za predsednika Srbije.

Izbori za predsednika Srbije biće održani 2. aprila. Ukoliko nijedan od kandidata u tom prvom krugu ne bude imao natpolovičnu većinu od broja izašlih, dvojica kandidata sa najviše glasova idu u drugi krug. To glasanje održalo bi se dve nedelje kasnije - 16. aprila.

Autor: Blic
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.