Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 20:03

Završeno ponovljeno glasanje na 234 biračka mesta

U 20 časova završeno je ponovljeno glasanje na 234 biračka mesta širom Srbije. Sledi brojanje glasova.
Pravo da glasa je imalo 203.012 birača. Ponovo se glasalo na pojedinim biračkim mestima u beogradskim opštinama Vračar, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Rakovica, Čukarica.

Izbori su u Šapcu i okolini ponovljeni na pet izbornih mesta.
U Vojvodini se ponovo glasalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 23 biračka mesta. Osim u Zrenjaninu, Žitištu, Sečnju i Novom Bečeju, izbori su ponovljeni i u Beočinu, Novom Sadu, Pančevu, Alibunaru, Subotici, Temerinu i u Sremskoj Mitrovici.
Na četiri biračka mesta glasalo se u Užicu i Sevojnu. Do 18 sati izašlo je 17 odsto upisanih birača.
Za predstavnike lokalne skupštine u Paraćinu, 1.864 građanina imalo je pravo da glasa na tri biračka mesta.
Kako je ranije saopštio RIK, štampano je ukupno 204.027 glasačkih listića za 203.012 birača, što je konačan broj uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto.
Ni deset dana od izbornog dana, RIK nije saopštio konačne rezultate i izlaznost. Prema prelimiranim - lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" dobila je 60,68 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,35, a lista Aleksandra Šapića 3,86 odsto.
Najbliže cenzusu od tri odsto su lista za Kraljevinu Srbiju, Suverenisti, Metla i radikali.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVORENA BIRAČKA MESTA: Na 234 mesta ponovljeno glasanje na izborima u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020

Pravo glasa danas je imalo 203.012 birača... U 20 časova zatvorena su 234 biračka mesta širom Srbije na kojima je danas ponovljeno glašanje...Glasanje je ponovljeno na pojedinim biračkim mestima u nekoliko beogradskih opština - Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.