Završeni izbori u Peći i Prištini

Izvor: RTS, 23.Avg.2009, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni izbori u Peći i Prištini

Zbog kršenja zakonske procedure u sprovođenju izbora, održano ponavljeno glasanje za izbor lokalne vlasti u opštinama Prišina i Peć na dva biračka mesta. Tokom glasanja nisu zabeležene veće nepravilnosti.

U opštinama Peć i Priština na Kosovu i Metohiji ponovljeno je glasanje na dva biračka mesta, zbog primećenih neregularnosti prilikom glasanja za odbornike lokalnih skupština, održanog pre nedelju dana.

Koordinator Republičke izborne komisije Veljko Odalović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je Tanjugu da su oba biračka mesta zatvorena u dvadeset časova i da tokom današnjeg dana nisu zabeležene veće nepravilnosti.

Odalović je naveo da je izlaznost u Brestoviku, opština Peć, bila je oko 80 odsto od ukupnog broja upisanih birača, dok je, prema poslednjim informacijama, na biračkom mestu Donja Gušterica glasalo preko 20 odsto birača.

Izbori se na ova dva biračka mesta ponavljaju zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom prvog glasanja, odnosno zbog toga što se birači nisu potpisali u izvode biračkih spiskova.

"Videćemo da li će biti prigovora na današnji tok glasanja. Očekujemo zapisnike sa birališta, a sutra ujutro trebalo bi da objavimo i konačne rezultate izbora za opštinu Peć i Priština", dodao je Odalović.

Na lokalnim izborima, pre sedam dana, za opštinu Peć (izmeštenu u Goraždevac) najveći broj glasova osvojila je SPS, dok je najbolji rezultat u opštini Priština (izmešena u Gračnicu) imala Srpska napredna stranka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.