Izvor: Blic, Tanjug, 23.Avg.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez većih nepravilnosti na ponovljenim izborima na Kosovu

U opštinama Peć i Priština na Kosovu i Metohiji danas je ponovljeno glasanje na dva biračka mesta, zbog kršenja pravila prilikom glasanja za odbornike lokalnih skupština, koje je održano pre nedelju dana.



Koordinator Republičke izborne komisije Veljko Odalović izjavio je večeras Tanjugu da su oba biračka mesta zatvorena u dvadeset časova i da tokom današnjeg dana nisu zabeležene veće nepravilnosti.

"Izlaznost u Brestoviku, opština Peć, bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je oko 80 odsto od ukupnog broja upisanih birača na tom biračkom mestu, dok je, prema poslednjim informacijama, na biračkom mestu Donja Gušterica glasalo preko 20 odsto birača", rekao je Odalović.

Izbori se na ova dva biračka mesta ponavljaju zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom prvog glasanja, odnosno zbog toga što se birači nisu potpisali u izvode biračkih spiskova.

"Videćemo da li će biti prigovora na današnji tok glasanja, očekujemo zapisnike sa birališta, a sutra ujutro trebalo bi da objavimo i konačne rezultate izbora za opštinu Peć i Priština", dodao je Odalović.

Na lokalnim izborima, pre sedam dana, za opštinu Peć (izmeštenu u Goraždevac) najveći broj glasova osvojila je SPS, dok je najbolji rezultat u opštini Priština (izmešena u Gračnicu) imala Srpska napredna stranka. Vlada Srbije je ranije kao razlog za raspuštanje te dve Skupštine Opštine navela nepoštovanje zakona i zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori na Kosovu

Izvor: S media, 23.Avg.2009

Zbog kršenja zakonske procedure u sprovođenju izbora, danas se ponavlja glasanje za izbor lokalne vlasti u opštini Priština i Peć na dva biračka mesta. ..Izbori se ponavljaju na biračkom mestu u selu Brestovik u opštini Peć i u selu Donja Gušterica, gde se nalazi biračko mesto za raseljena...

Nastavak na S media...

Ponovljeni izbori na dva biračka mesta na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2009

PEĆ - U opštinama Peć i Priština na Kosovu i Metohiji danas je ponovljeno glasanje na dva biračka mesta, zbog kršenja pravila prilikom glasanja za odbornike lokalnih skupština, koje je održano pre nedelju dana...Koordinator Republičke izborne komisije Veljko Odalović izjavio je večeras Tanjugu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Završeni izbori u Peći i Prištini

Izvor: RTS, 23.Avg.2009

Zbog kršenja zakonske procedure u sprovođenju izbora, održano ponavljeno glasanje za izbor lokalne vlasti u opštinama Prišina i Peć na dva biračka mesta. Tokom glasanja nisu zabeležene veće nepravilnosti...U opštinama Peć i Priština na Kosovu i Metohiji ponovljeno je glasanje na dva biračka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.