Zašto opozicija poziva na nasilje? Priznali da ne mogu da pobede na izborima VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 13:47

Zašto opozicija poziva na nasilje? Priznali da ne mogu da pobede na izborima VIDEO

Predstavnici opozicije godinama pozivaju na nasilno rušenje vlasti, a i sami su priznali da ne bi mogli da pobede na izborima, piše portal Alo.rs.

Tako još jednom potvrđuju da je njihov jedini cilj da sklone predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i ako je ikako moguće, zabraniti mu učešće na izborima, navodi ovaj portal.

Kako pišu, "do sad smo videli najstrašnije pretnje opozicije: da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juriti neistomišljenike po ulicama, trpati u logore, ubijati...".

Jedan od opozicionara, Jovo Bakić,rekao je aprila 2019. godine, a onda to isto ponovio i pre nekoliko dana, gostujući u jednoj emisiji: "Voleo bih da ih jurimo po ulici", kao i "Moraće da se jure po ulici".

Bakić je, pak, priznao jednu stvar u emisiji "Utisak nedelje".

"Oni na izborima ne mogu da izgube", rekao je on.

Milovan Brkić, Lider građanske opozicije rekao je na protestu održanom pre nedelju i po dana: "Moraće klinci da puškama reše sudbinu Srbije, desiće se to što mora, a sličnu izjavu dao je i 2017. godine.

Tada je rekao: "Nije Vučić nedodirljiv čovek, ne postoji čovek koji ne može biti ubijen".

Jedina njihova nada je, pošto nemaju politički program, da na ulici sruše državni poredak i nasilno promene vlast, navodi Alo.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.