Zaposleno 86 mladih mašinovođa - predizborna slučajnost ili ne?

Izvor: RadioCity.rs, 23.Mar.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleno 86 mladih mašinovođa - predizborna slučajnost ili ne?

U železničkoj kompaniji "Srbija Kargo" dobilo je posao 86 mašinovođa, koje je ovo preduzeće nakon sprovedenog konkursa, primilo na obuku još juna prošle godine. To je i objašnjenje nadležnih da ovako veliki prijem radnika na železnici, kakvog, tvrde, nije bilo preko dvadeset godina, nema veze sa izborima za predsednika Srbije, koji nas očekuju za 10 dana.
"Mi smo kao kompanija formirani pre godinu i po dana, a u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << racionalizacije radne snage primetili smo da postoji nesklad između kadrova kojim raspolažemo i potrebnog broja kadrova. Iz tog razloga smo odmah pokrenuli inicijativu za prijem novih mašinovođa. Tako je prošlog maja raspisan konkurs, od prijavljenih oko 190 kandidata njih 86 bilo je raspoređeno u 10 sekcija u Srbiji na obuci, koja je trajala 9 meseci. Osnovna plata mašinovođa je oko 43 hiljade dinara", rekao je za City radio v.d. generalnog direktora "Srbija Karga" Miroljub Jevtić.

Mlade mašinovođe iz različitih gradova u Srbiji u proseku imaju 23 godine, a pored 83 mladića 3 dame voziće teretne vozove, na relacijama širom zemlje, tvrde u "Srbija Kargu". Iz Niša ih je desetoro. Majka dvoje dece, 24-godišnja Vesna Milojković iz Zaječara, srećna je što je dobila posao u struci.

"Ja sam po struci tehničar vuče i volim svoj posao, a voz ću voziti na relaciji Zaječar-Niš, Zaječar-Prahovo, Zaječar-Majdanpek. Oko politike ne znam ništa, ali ovo je počelo još prošle godine. Mene politika i ne interesuje", kazala je Vesna Milojković.
Kako bi ova sreda, kada je predsednički kandidat SNS-a Aleksandar Vučić održao veliku konvenciju u Nišu, bila još svečanija za oči javnosti, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović uručila je ugovore o radu novozaposlenima, baš u našem gradu. Ona je tom prilikom obišla Lokomotivski depo u Crvenom krstu, u kojem "Srbija Kargo" samostalno remontuje dizel lokomotive. Zahvaljujući toj činjenici, u ovoj kompaniji tvrde da na svaku popravljenu lokomotivu ostvare uštedu od oko 30 miliona dinara.
Inače, "Srbija Kargo" je kompanija nastala u okviru procesa reforme železničkog sektora u Srbiji.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.