Za nabavku izbornog materijala 39,1 milion dinara

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nabavku izbornog materijala 39,1 milion dinara

Beograd - Republička izborna komisija usvojila je danas Odluku o utvrdjivanju godišnjeg plana nabavki kojom je predvidjeno 39.100.000 dinara za nabavku materijala i softvera potrebnog za sprovodjenje izbora u 2012. godini.

Odlukom je za nabavku i isporuku 2.000 glasačkih kutija predviđeno 13 miliona dinara, a za 9.000 UV lampi i 25.000 flašica spreja za obeležavanje prsta birača 20 miliona dinara.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 36 000 setova kartonskih paravana dva miliona dinara, za 20.000 vreća za transport izbornog materijala 1.100.000 dinara i za izradu kompjuterskog softvera za podršku rada RIK-a predvidjeno je tri miliona dinara.

RIK je odredio i sedmočlanu komisiju za sporovodjenje tih nabavki u kojoj su i predstavnici opozicionih stranaka, a na čijem čelu je Vesna Ćirić iz Demokratske stranke.

Kako je rekao sekretar RIK-a Veljko Odalović, sve se radi u sklopu priprema za predstojeće parlamentarne izbore i objasnio da su ovom odlukom stvoreni uslovi da se krene u taj postupak.

Odalović je povodom primedbi člana RIK-a iz SNS da se stalno kupuju nove stvari kao što su kutije ili paravani, rekao da se kutije koriste i za izbore koji su se dešavali u medjuvremenu od četiri godine, da je deo uništen u tom procesu ili prilikom transporta i da je očito da su se negde neodgovorno ponašali prema tom materijalu, ali da se one moraju nabaviti.

Na primedbe iz SNS da je softver preskup Odalović je rekao da i ta stranka ima predstavnika u Komisiji koja će se baviti nabavkama pa može da kontroliše proceš nabavke, ali i da je softver potreban ne samo za predstojeće izbore već i za predsedničke i za druge koji će kasnije uslediti tako da on predstavlja "trajno dobro".

Prema njegovim rečima, UV lampe i sprejevi koji će se nabaviti imaće rok trajanja od 12 meseci pa će se koristiti i za predstojeće predsedničke izbore čime će biti napravljena ušteda. Prilikom glasanja za softver 16 članova RIK-a bilo je za, a član iz SNS protiv, dok su za sastav Komisije za javnu nabavku svi bili jednoglasni.

Vreme za pokretanje postupka za nabavke je januar, a za realizaciju mart, dok je za izradu softvera taj rok mart - septembar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počele pripreme za izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2012

Republička izborna komisija usvojila je danas Odluku o utvrđivanju godišnjeg plana nabavki kojom je predviđeno 39.100.000 dinara za nabavku materijala i softvera potrebnog za sprovođenje izbora u 2012. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Javne nabavke za glasačke kutije, paravane i lampe

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jan.2012

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Republička izborna komisija (RIK) odlučila je u petak da pokrene postupak javnih nabavki sredstava potrebnih biračkim mestima za predstojeće parlamentarne izbore, ukupne vrednosti 39 miliona dinara... BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Republička izborna komisija...

Nastavak na NaDlanu.com...

Javne nabavke za izbore

Izvor: Danas, 13.Jan.2012

Republička izborna komisija pokrenula je juče postupak za nabavku biračkog materijala za predstojeće parlamentarne izbore, ukupne vrednosti 39 miliona dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.