Za koga sve možete da glasate na izborima 21. juna: RIK objavio konačnu listu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 10:38

Za koga sve možete da glasate na izborima 21. juna: RIK objavio konačnu listu

Pravo na izbor sastava parlamenta ima 6.583.665 građana Srbije

Na izborima u Srbiji, koji će biti održani 21. juna, na glasačkom listiću će se naći 21 stranaka, navedeno je na sajtu Republičke izborne komisije.

Na glasačkom listiću kandidati će biti poređani onako kako su izborne liste potvrđivane, a ovo je spisak svih lista koje će se boriti za ulazak u Parlament:

Rok za predaju izbornih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lista završen je 5. juna u ponoć, do tada je proglašeno ukupno 18 lista, a još četiri su, nakon sednice Republičke izbore komisije, dobile mogućnost da u roku od 48 sati otklone sve nedostatke, kako bi mogle da budu proglašene.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani 21. juna 2020. godine, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

Odlukom na prethodnoj sednici RIK biće štampano 6.616.583 glasačkih listića.

Broj glasačkih listića podrazumeva 6.583.665 birača, koliko ih je u Srbiji 5. juna 2020, a dodatnih 32.918 listića predstavljaju rezervu od 0,5 odsto od ukupnog broja birača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.