Vučić o vanrednim izborima:Sačekaćemo još koji mesec...

Izvor: Mondo, 16.Dec.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o vanrednim izborima:Sačekaćemo još koji mesec...

Ima mnogo važnijih pitanja u ovom trenutku od izbora, rekao je večeras predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić na pitanje da li je posle rezulata na lokalu u četiri opštine bliži odluci o raspisivanju vanrednih izbora.

On je naveo da su članovi SNS za izbore, ali da neće "ići protiv šefa otvoreno" i da će sačekati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << još neki mesec, pa će ponovo razmotriti to pitanje.

"Pa ćemo da proverimo, pa ćemo onda da vidimo. Svi misle tako (o izborima), ali će još da me poslušaju, sigurno i zbog toga što Srbiju vole više i od stranke, koju svi neizmerno volimo", rekao je Vučić.

Upitan o istovretnom predlogu koalicionog partnera, predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, o raspisivanju vanrednih izbora, Vučić je ukazao koliko je velika razlika u podršci između SNS i SZS.

"Ja kad slušam te bapske priče kako nekome pada rejting, jer oni šetaju po ulicama, to su bapske priče... Oni i njihovi mediji su agresivno pokušali, ali ljudi neće nasilje nad ženama, hoće bolje uslove, veće plate, ljude koji se bore za Srbiju.

Podsetio je da je i u intervjuu Prvoj tv primetio da je SNS na istorijskom maksimumu.

On je dodao i da o rezultatima ne voli da priča, da se ne raduje preterano, jer zna "kolika je odgovornost na našim leđima."

Kako je istakao, čini mu se da je i ljudima sve jasno, a Srbija je, kaže, mnogo važnija od političkih stranaka, i od SNS.

"Imamo važnu i veliku borbu za Srbiju i oko KiM, da probamo da zaštitimo naš narod i naše interese, ali ne zaboravite da nas čeka mnogo toga i oko ulaganja u veštačku inteligenciju, napredne tehnologije, jer je to budućnost i tako želimo da vidimo Srbiju - koja se razvija i ide napred", rekao je Vučić.

Ukazao je da lokalni izbori nisu merilo u potpunosti, jer na parlamentarnim izborima neko uvek dobije malo više, a neko malo manje.

Primera radi, naveo je da SRS i SPS uvek na centralnom nivou dobiju nešto više, nego na lokalu.

Dodao je da SNS u nekim sredinama  ima lošije ljude, koji snižavaju rejtnig stranke i da će na tome morati da rade.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Svi misle tako, ali sam ih molio da poslušaju šefa

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 00:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da postoje važnija pitanja od raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora...On je rekao i da je svoje stranačke kolege "molio da prođe još neki mesec" pre no što bi se razmatrala takva odluka..."Imamo važnijih pitanja u ovom tenutku, iako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.