Vučić i ja se slažemo da izbori nisu prioritet

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić i ja se slažemo da izbori nisu prioritet"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se on i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić slažu da vanredni poslanički izbori nisu prioritet Srbije.

Premijer Srbije Ivica Dačić  

"Nismo mi licemeri i sujetni ljudi da zbog toga ko će obavljati koju funkciju upropastimo državu", rekao je Dačić televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << B92 i istakao da između njega i Vučića nikada nije bilo sujeta niti nesloge o strateškim pitanjima.

 

Upitan da li je moguće da Vučić od njega preuzme premijersku poziciju, Dačić je rekao da to nije moguće. Kako je naveo, prilikom rekonstrukcije Vlade sam Vučić je odbio predlog Mlađana Dinkića da preuzme mesto premijera, objasnivši tada

da to ne želi bez izbora.

 

"Dinkić je rekao: 'Pa, evo neka Vučić bude premijer', ali Vučić je rekao: 'Ne bez izbora' ", preneo je Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

 

Dačić je rekao da se slaže s Vučićem u oceni da vanredni poslanički izbori budu samo ako nastane "loša atmosfera" u Srbiji, ili ako se toliko pokvare odnosi u vladajućoj koaliciji da Vlada ne bude mogla da radi.

 

Premijer je, međutim, rekao da sada ne vidi razloga za vanredne izbore jer su korektni odnosi njegove SPS sa Srpskom naprednom strankom i jer u vladajućoj koaliciji nema problema.

 

Dačić je istakao da predstojeća godina treba da bude posvećena reformama.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.