Vučić: Prekid skupštine pomera konsultacije o vladi za jedan dan

Izvor: RTS, 04.Jun.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prekid skupštine pomera konsultacije o vladi za jedan dan

Mandatar Aleksandar Vučić ne vidi "ništa skandalozno" u prekidu jučerašnjeg skupštinskog zasedanja, osim što će, možda, za jedno popodne biti pomerene konsultacije o vladi, ali primećuje da su neki tek juče shvatili ko je osvojio nadmoćnu većinu na izborima.
"Nije to ništa skandalozno, osim što ste mogli da vidite da su neki koji su obećavali rešenja za sve vaše probleme, juče otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da imaju rešenje za cenovnik u skupštinskom restoranu", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska Koridora 11.

Dodao je da je sednica trebalo da se završi izborom predsednika parlamenta juče, ali da u tome što će biti nastavljena u ponedeljak ne vidi neki problem.
Primetio je, takođe, da su se juče u skupštini, kako je rekao, mnogi iznenadili nastupom "nekih novih klinaca",  jer su, uveren je, očekivali da će biti "udaranja po skupštinskoj većini".
"Ti su mladi ljudi, međutim, spremni da se 'politički tuku', umeli su da odgovore i mnogi su tako i tek tada shvatili ko je zaista osvojio dobio nadmoćnu većinu na izborima", prokomentarisao je mandatar.
Malo će se zbog jučerašnjeg prekida pomeriti rokovi za mandate i konsultacije o vladi, "možda za jedno popodne". "Ali, ne može se promeniti izborna volja građana", dodao je Vučić. 

"To ne bi uradio ni Pajtić, ali eto – dogodilo se", prokomentarisao je mandatar jučerašnji prekid i zaključio: "Normalno je da se ljudi razlikuju, normalno je da ima i strasti".
A upitan kako komentariše jučerašnju podršku socijalista tokom sednice skupštine, poručio je: "Kakva sve pitanja nećete smisliti da biste dobili jednostavan odgovor na to s kim ćemo u koaliciju u vladi, ali taj odgovor nećete dobiti sigurno bar još pet, šest dana". 
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.