Vučić: Ko bude vršio nasilje tokom kampanje, biće kažnjen bilo da je iz vlasti il opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 21:22

Vučić: Ko bude vršio nasilje tokom kampanje, biće kažnjen bilo da je iz vlasti il opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve političke aktere u zemlji da pokažu odgovornost i uzmu učešće na izborima 21. juna ali i najavio da će biti kažnjen svako ko tokom kampanje bude vršio nasilje, nezavisno da li je iz redova vladajućih ili opozicionih stranaka.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao pristalice SNS koje su se večeras okupile ispred Skupštine Srbije, da se raziđu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s obzirom da epidemija koronavirusa u zemlji još nije gotova.

"Znamo mi ko je većina u Srbiji, ali to se prebrojava u vreme izbora. Sačekajte do juna, verujem da će tada biti moguća veća okupljanja na otvorenom prostoru", kazao je predsednik Srbije.

Apelovao je na poslanike SNS, Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, koji od juče štrajkuju glađu jer tužilaštvo nije reagovalo na nedavne incidente ispred parlamenta, da obustave štrajk.

"Oni već 35 sati sede na stolicama, to je pravi štrajk glađu. Večeras ću opet telefonom razgovarati sa Martinovićem, mada nisam siguran da ću uspeti da ga ubedim jer veruje da ima razloge za taj štrajk", kazao je Vučić.

Navodeći i da građani imaju "bezbroj" primedbi na tužilaštvo, Vučić je ocenio da Martinović, kao jedan od "najobrazovanijih poslanika u prethodnih nekoliko saziva" dobro zna da tim postupkom vrši jednu vrstu pritiska na tužilaštvo.

"Ne treba da se pozivamo na to što rade drugi kada idu ispred sudova. To mogu da rade drugi, ali ne smemo da radimo mi. Uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost koju su pokazali, moja molba za njih je da odustanu", rekao je Vučić.

Dodao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević.

Upozorio je i da u Srbiji jačaju "ultradesničarski i neskriveno fašistički pokreti" i dodao da se nada da će društvo imati dovoljno snage da se suprotstavi tim kako je ocenio, anticivilizacijskim težnjama idejama iz vremena inkvizicije".

Govoreći o ekonomiji, predsednik Srbije je najavio da će 10 velikih investitora doći u različite delove zemlje i pozvao ljude iz dijaspore koji su se vratili u Srbiju u prethodnom periodu da pokušaju da nađu posao u svojoj zemlji.

Izveštaj Fridom hausa neozbiljan i pun netačnosti

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je izveštaj organizacije Fridom haus o Srbiji veoma neozbiljan i pun netačnosti.

"Pročitao sam izveštaj, to je veoma neozbiljno štivo, puno netačnosti. Mislio sam da to piše grupa stručnjaka, a onda sam shvatio da piše jedan čovek, novinar BIRN", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsedništvu Srbije.

Vučić je kazao da mu je "najsmešnije bilo što su se za to štivo uhvatili oni koji su uvek govorili protiv" američkog milijardera Džordža Soroša i dodao da je on "jedan od najvećih finansijera" organizacije Fridom haus.

"Ima u izveštaju i stvari koje su istinite i na kojima moramo da radimo i da ih popravljamo", naveo je Vučić.

U izveštaju Fridom hausa za 2019. godinu, Srbija prvi put od 2003. godine nije svrstana u "delimično konsolidovane demokratije", već u kategoriju "hibridnih režima" u kojima je vlast zasnovana na autoritarizmu kao posledici nepotpune demokratske promene.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Ko bude vršio nasilje tokom kampanje, biće kažnjen bilo da je iz vlasti il opozicije

Izvor: Beta, 11.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve političke aktere u zemlji da pokažu odgovornost i uzmu učešće na izborima 21. juna ali i najavio da će biti kažnjen svako ko tokom kampanje bude vršio nasilje, nezavisno da li je iz redova vladajućih ili opozicionih stranaka.Vučić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.