Vučić: Idemo po  Đinđićevim metodama (VIDEO)

Izvor: S media, 17.Apr.2011, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Idemo po Đinđićevim metodama (VIDEO)

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je najavio da će SNS u ponedeljak, 18. aprila, organizovati proteste "protiv režima Borisa Tadića".

"Mi se nećemo umiriti, ne zbog toga što su nam potrebne njihove fotelje, pobedićemo ih i ako izbori budu u maju, već zato što su Srbiji potrebni izbori i promene", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Vučić.

Na pitanje kakve su dalje akcije koje SNS namerava da preduzme, Vučić je rekao da će se "ići po citatima Zorana Đinđića".

"Nećemo izazivati nikakvo nasilje, kao što su oni izazivali, ali u jednom delu ćemo ići po citatima Zorana Đinđića. Sve onako kako je on govorio, tako ćemo i mi preduzeti neke od tih akcija", objasnio je Vučić.

Dačić ponovio poziv Nikoliću da prekine štrajk gladju

Toma Nikolić ide do kraja (FOTO, VIDEO)

Šutanovac: Sram da bude one koji bodre Tomu

On je u više navrata citirao ubijenog premijera Zorana Đinđića, koji je, kako je Vučić rekao, u novembru 1996. sa liderima koalicije "Zajedno" godine stupio u štrajk glađu zbog krađe glasova na lokalnim izborima.

Vučić je pročitao i Đinđićevu izjavu iz maja 2000. godine za tadašnji Radio B292, u kojoj je Đinđić pozvao na građansku neposlušnost i razne vidove protesta da bi se slomio režim Slobodana Miloševića.

Na opasku novinara da su lideri koalicije "Zajedno" štrajkovali glađu, jer Miloševićev režim nije želeo da prizna narodnu volju, a da Nikolić štrajkom kao da ucenjuje vlast, Vučić je odgovorio da se Đinđić borio "da sedne u fotelju gradonačelnika, a Nikolić se bori za Srbiju".

(FoNet)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.