Vučić: Bolje vanredni izbori nego loša atmosfera

Izvor: Press, 13.Dec.2013, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bolje vanredni izbori nego loša atmosfera

Vučić je, u intervjuu objavljenom na sajtu lista Danas, ponovio da se nada da vanrednih izbora neće biti, ali i da ne isključuje tu mogućnost, i napomenuo da je u dobrim odnosima sa premijerom Ivicom Dačićem i da veoma korektno sarađuju.
Lider Srpske napredne stranke (SNS) negirao je da će vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izborna skupština naprednjaka 25. januara predstavljati i razlaz sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, naglasavajući da su on i Nikolić prijatelji i da nemaju nikakvih problema.
Vučić je rekao da su optužbe Vladimira Cvijana, koji je najavio kandidaturu za predsednika SNS, daleko od istine "toliko da nema šta da odgovori" i dodao da svoj posao obavlja pošteno, odgovorno i ozbiljno.
Upitan da li su tajkuni poput Miroslava Miškovića "umešali prste u odabir njegovog protivkandidata", Vučić je odgovorio pitanjem "Da li neki od tih znacajnih tajkuna mogu tako lako da prihvate činjenicu da će za sve što su cinili protiv Srbije u prethodnim decenijama konačno morati da odgovaraju, ili ce možda upotrebiti sve svoje resurse da do toga ne dođe?".
On je dodao i da nije zabrinut za svoju bezbednost, jer "bilo čija bezbednost nije najvažnije pitanje u Srbiji" i dodao da ne veruje da bilo ko može da zaustavi stvaranje normalne države.
Upitan da li zna na koga je mislila ministarka Zorana Mihajlović kad je rekla da jedan član vlade radi protiv Srbije, Vučić je rekao da ne misli da je trebalo izlaziti u javnost s tim i da ne želi da govori o razlicitim bezbednosnim pitanjima.
"Zorana je iskrena i otvorena žena, ali moj je posao da brinem o bezbednosti zemlje", rekao je Vučić.
Vučić je rekao i da je vlast u Vojvodini aposolutno izgubila legitimitet, poverenje i podršku naroda i ocenio da je sramota na taj način vladati Vojvodinom.
"Niko neće ništa na silu da ruši, ali ako oni misle da mogu tako da vladaju, to je katastrofalna greška za njih jer sami sebe urušavaju, ali i Vojvodinu dovode u još teži položaj", rekao je Vučić i negirao da je bilo pritisaka da Ustavni sud donese odluku o proglašenju neustavnih odredaba Statuta Vojvodine.
Prvi potpredsednik Vlade je rekao i da je realno da Predlog zakona o radu uđe u skupštinsku proceduru u januaru iduće godine.
On je naveo i da je republički budžet za 2014. pošten i realan, da je važno uvesti red u javne finansije i dodao da Srbija ima "izvanrednog ministra finansija" i posvećenog ministra privrede.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Bolje vanredni izbori nego loša atmosfera

Izvor: Telegraf.rs, 13.Dec.2013

Prvi potpredsednik Vlade ponovio je da se nada da vanrednih izbora neće biti, ali i da ne isključuje tu mogućnost, i napomenuo da je u dobrim odnosima sa premijerom Ivicom Dačićem i da veoma korektno sarađuju

Nastavak na Telegraf.rs...

Izborna skupština SNS nije razlaz sa Nikolićem

Izvor: Beta, 14.Dec.2013, 00:30

BEOGRAD, 13. decembra 2013. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da izborna skupština SNS 25. januara nije uvod u razlaz sa osnivačem stranke Tomislavom Nikolićem i "čišćenje" SNS od njegovih ljud.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.