Vraćanje cenzusa na pet odsto? Možemo da pričamo o tome

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 09:26

Vraćanje cenzusa na pet odsto? "Možemo da pričamo o tome"

Miloš Vučević izjavio da je vraćanje izbornog cenzusa na parlamentarnim izborima na pet odsto, umesto tri kako je sada, tema o kojoj može da se priča.

Vučević, koji je ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke je za televiziju Pink rekao da SNS ne želi da bude nekorektna i da se u tom delu izborni uslovi menjaju nekoliko meseci pred izbore.

Komentarišući navode u medijima da je "Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u konfrontaciji sa svim susedima", Vučević je rekao da to nije tačno i da ne postoji "problem ni sa kim".

O pregovorima sa Prištinom u Briselu Vučević je rekao da je "suština" politike kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "očisti Kosovo od Srba" a da je sve ostalo samo forma.

On je kazao da se Srbija naoružava defanzivnim, odbrambenim oružjem, ali da i pored toga ima problem da dobije ono što je kupila jer oružje ne može da se dopremi.

"Mi sad kupimo neko naoružanje, onda imamo problem isporučenja jer ostale države ne daju prelet aviona", rekao je Vučević.

Ocenio je da će biti ostvaren "veliki napredak 2024. godine u opremanju Vojske Srbije", kao i da su date "vrlo jasne direktive" šta do 2026. mora da se uradi za sveukupno opremanje vojske.

Vučević je naveo i da su otvoreni konkursi za prijem novih pripadnika u više specijalnih jedinica vojske, kao i u ostalim rodovima kopnene vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.