Izvor: B92, 28.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volski: Izbori utiču na integracije

Beograd -- Srbija ima svoje mesto u EU i samo od nje zavisi kojom će se brzinom ka tom cilju kretati, izjavio je Jacek Sarjuš Volski.

"Veliki uticaj na to imaće i predstojeći izbori, jer njihov ishod može da odredi da li će Srbija uskoro postati kandidat za članstvo ili enklava unutar EU", rekao je predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Oliverom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dulićem.

Kako je saopštio kabinet predsednika Skupštine Srbije, sagovornici su se složili da put Srbije ka Evropskoj uniji nema alternativu.

Dulić je najavio intenziviranje aktivnosti koje za cilj imaju maksimalno ubrzanje procesa evropskih integracija.

On je izrazio očekivanje da će Srbija u narednom periodu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i da će doći do pune liberalizacije viznog režima.

Sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropkog parlamenta sastao se i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, koji je izrazio uverenje da će, nakon formiranja demokratske i proevropske vlade, Srbija do kraja 2008. dobiti status kandidata za članstvo u EU i da će biti ukinute vize za sve građane Srbije.

Kako je saopštio kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Đelić je u razgovoru naglasio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da je jednostrano proglašenje nezavisnosti presedan koji ne doprinosi stabilnosti regiona.

Sarjuš Volski je ponovio da Evropski parlament nije nadležan da se izjašnjava o nezavisnosti Kosova, već da o tome odlučuju pojedinačne države članice, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volski: Od Srbije zavisi brzina pristupanja EU

Izvor: Blic, 28.Mar.2008

Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji (EU) i samo od nje zavisi kojom će se brzinom ka tom cilju kretati, izjavio je danas u Beogradu predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Jacek Sarjuš Volski....."Veliki uticaj na to imaće i predstojeći izbori, jer njihov ishod može da odredi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.